Trouwlocatie

Zijn jullie op zoek naar een landelijke locatie die jullie geheel kan ontzorgen, maar tevens jullie ook de vrijheid geeft om de dag persoonlijk in te vullen? Welkom bij Herberg de Lingehoeve!

Wij zijn een romantische locatie met zowel binnen en buiten vele mogelijkheden voor jullie dag. Zo hebben wij een groot terras om heerlijk te borrelen en kunnen jullie trouwen met uitzicht over de boomgaard. Ook binnen is het sfeervol, met een hoog plafond en robuuste balken. De Herberg heeft meerdere openhaarden voor extra warmte op koude dagen.

In onze historische herberg verzorgen wij al decennia lang bruiloften. Jullie kunnen de gehele dag op één locatie vieren wat niet alleen de reistijd voor jullie gasten vermindert maar tevens jullie, als bruidspaar, meer rust op de dag zelf geeft. Het is ook mogelijk om alleen een receptie, diner en/of feestavond bij ons te vieren.

Op deze pagina vertellen wij jullie graag meer over onze mooie locatie en de vele mogelijkheden die wij jullie kunnen bieden! Foto's door ZUS fotografie en Andrea fotografie

De trouwlocatie

In het pittoreske Oosterwijk vind je onze herberg aan de Lingedijk. Omgeven door de natuur bieden wij een trouwlocatie met vele mogelijkheden.

 

Herberg de Lingehoeve bestaat uit een grote feestzaal, sfeervolle vide, terras en een Hooiberg. Onze locatie is geschikt voor bruiloften tot 200 gasten en overnachten is tot 20 personen mogelijk. Extra gasten kunnen overnachten in een hotel verderop in de straat. Leuk om de bruiloft bij het ontbijt de volgende ochtend af te sluiten!

Huwelijksceremonie & kerkdienst

Jullie kunnen elkaar het ja-woord geven in de Grote Feestzaal (tot 80 gasten), boven in de Vide (tot 40 gasten), of in de Hooiberg (tot 60 gasten).

 

Het is mogelijk om een band of zanger(es) de muziek te laten verzorgen. Onze gastheer/-vrouw kan gekozen muziek ook afspelen op de muziekinstallatie. Het ceremoniepakket omvat witte ceremoniestoelen, een backdrop of trouwstoelen en andere faciliteiten. Ook een kerkelijke dienst is bij ons mogelijk.

Borrel, taart, toost en activiteiten

Yes, jullie zijn getrouwd! Opvolgend is er vaak een middag programma met het aansnijden van de taart, het uitbrengen van een toost en het maken van foto's met de dag gasten. Bij ons vindt dit meestal plaats op het terras of binnen.

 

De bruidstaart (of alternatief) mogen jullie zelf verzorgen of kunnen jullie bij ons bestellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een sweettable, kaastaart of gebak. Foto's maken kan in de boomgaard en indien gewenst kunnen wij de middag ook aankleden met spelletjes of activiteiten.

Diner

BBQ is onze specialiteit! Jullie kunnen kiezen uit een lopende BBQ of een uitgeserveerde BBQ. Bij de uitgeserveerde BBQ worden de gerechten vanaf de BBQ op houten planken geserveerd om met elkaar te delen.

Ook een buffet, een shared diner of een 3- of 4-gangen diner behoort tot de mogelijkheden. We hebben ruime ervaring met glutenvrij, lactosevrij of vegetarische maaltijden. De prijzen voor diners variëren tussen € 29,50 en € 39,50 per persoon exclusief drankjes. Een diner kan zowel op het terras met mooi weer als in de vide of feestzaal.

Het is niet mogelijk om zelf de catering bij ons te verzorgen en alleen de locatie te huren. Het is wel mogelijk om zelf toevoegingen te doen aan onze catering die bij jullie wensen of cultuur passen. Denk bijvoorbeeld aan die lekkere salade van je moeder of Surinaamse pasteitjes in de avond.

Feestavond

Uw gasten komen binnen en worden verwelkomd met een drankje. De muziek begint te spelen, het begin van een heerlijke avond!

Of jullie een gezellige borrel of een swingend dansfeest willen, Herberg de Lingehoeve heeft de juiste omgeving en zorgt goed voor jullie gasten. De ontvangst van de avondgasten kan op het terras of in de feestzaal plaats vinden. Om 22:00 vragen wij alle gasten naar binnen te komen en dan kan het feest losbarsten!

De grote feestzaal heeft voldoende ruimte voor een band, Dj en dansvloer. Zitplaatsen zijn beneden mogelijk, maar ook boven zijn er voldoende zitplaatsen waar gasten even rustig kunnen praten.

Overnachten

Geniet van de luxe om na jullie bruiloft naar de bruidssuite te lopen en de volgende ochtend te ontbijten met jullie naaste familie en vrienden. Wil je nóg meer relaxen? Boek dan ook de nacht voor de bruiloft alvast een of twee kamers en begin de dag ontspannen op locatie.

Herberg de Lingehoeve heeft zeven sfeervolle kamers. We kunnen in totaal 22 gasten laten overnachten. Hebben jullie meer gasten? Wij hebben zeer goed contact met omliggende B&B’s, hotels en campings. We verwijzen jullie gasten graag door.

Geïnteresseerd? Vraag naar onze speciale bruiloft arrangementen.

Decoratie & styling

Vanaf het moment dat de trouwlocatie bekend is, beginnen de ideeën over de decoratie vorm te krijgen. Familie en vrienden willen graag helpen en er moeten veel keuzes worden gemaakt. Bij Herberg de Lingehoeve hebben jullie drie mogelijkheden om jullie bruiloft mooi aan te kleden!

Zelf decoreren: Pinterest afzoeken om jullie persoonlijke style samen te stellen of wellicht hebben jullie al een idee hoe de decoraties op jullie dag er uit komen te zien? Zelf je bruiloft decoreren is super leuk om te doen, maar brengt ook veel werk met zich mee! Jullie hebben 2 uur voorafgaand aan de bruiloft de tijd om de ruimte(s) te decoreren. Ook externe leveranciers kunnen binnen deze tijd hun spullen brengen en opbouwen. Het is mogelijk om extra uren te boeken en wij bieden zelfs de mogelijkheid dat wij jullie eigen decoraties aanbrengen!

Losse decoraties: In ons magazine staan meer dan 40 losse decoraties. Van bloemen tot ballonnen, van kandelaren tot servetten. Ook echte eyecatchers zoals een cocktailbar, whisky bar en photobooth zijn los te huur voor jullie bruiloft op onze locatie. Combineer deze met jullie eigen decoraties en creëer jullie persoonlijke stijl!

Decoratie pakketten: Herberg de Lingehoeve biedt drie decoratie pakketten aan in de thema's: Bohemian, Rustic en Droogbloemen. Deze pakketten bevatten decoraties voor de ceremonie, diner en feestavond in jullie kleurthema. De prijs is € 350,- inclusief het decoreren. Kijk tijdens één van onze open dagen of een decoratiepakket bij jullie wensen past. Heel makkelijk want jullie zijn dan in één klik klaar met het decoreren van jullie trouwlocatie!

Prijzen en online offerte

Locatiehuur:
Bij het gebruik van de Hooiberg voor de ceremonie en de feestzaal /terras voor jullie bruiloft rekenen wij € 250,- locatiehuur. Deze vervalt wanneer jullie meer dan € 3.000,- aan eten en drinken bij ons besteden. In veel gevallen betekent dit geen locatiehuur!

Wij ontvangen dan nog wel restaurant gasten in ons restaurant en op het restaurantterras (het restaurantterras en het bruiloft terras zijn van elkaar gescheiden).

Willen jullie de gehele locatie exclusief? Voor € 2.500,- sluiten wij het restaurant en mogen jullie gebruik maken van de gehele locatie inclusief alle B&B kamers t.w.v. ruim € 750,-

Faciliteitenpakket:
De basis voor jullie bruiloft bij Herberg de Lingehoeve. Het faciliteitenpakket bestaat uit veel kleine onderdelen die we niet steeds los aan jullie willen berekenen. Bijvoorbeeld: schoonmaakkosten, serviesgeld, gebruik van een beamer/tv scherm, muziekinstallatie, keuze uit ruim 10 kleuren statafelhoezen, bloemen op tafel, decoratietijd, wijnvaten ter decoratie, gastenboek- en cadeautafel, tafelkleden en meer. Een vaste prijs van € 500,- waar alles in zit!

Kortingen:
Omdat onze prijzen transparant zijn onderhandelen wij niet over prijzen en kortingen. Wel verzorgen wij graag bruiloften in het laagseizoen en op doordeweekse dagen. De volgende kortingen gelden bij Herberg de Lingehoeve:

  • Maandag, dinsdag en woensdag 15% korting op al het eten en drinken
  • Donderdag en zondag 5% korting op al het eten en drinken
  • Vrijdag en zaterdag 5% korting in de maanden november tot en met maart
  • Op feestdagen en bijzondere data geldt de korting niet

Best Wedding Deal:
In Nederland is de standaard van 30 daggasten en 100 avondgasten gekozen om een prijsindicatie te geven zodat bruidsparen gemakkelijk verschillende locaties kunnen vergelijken. Klik HIER om onze best wedding deal te zien.

Maak hier je online offerte

Afspraak maken & open dagen

Willen jullie graag de trouwlocatie en sfeer in het echt ervaren? Een rondleiding bij Herberg de Lingehoeve is op twee manieren mogelijk. Namelijk door het maken van een afspraak voor een privérondleiding of bezoek één van onze open dagen in januari, april, juni, september of november.

De eerstvolgende open dag is op zondag 30 juni van 11:00 - 16:00. Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail naar info@herbergdelingehoeve.nl.

Photos-34

Magazine

In 2022 hebben wij ons magazine geschreven. Informatie, prijzen, foto's en onze tips handig verzameld in een handzaam boekje. Wanneer jullie een online offerte maken, krijgen jullie de digitale versie toegestuurd per e-mail. Het echte boekje geven wij wanneer jullie een afspraak bij ons maken of ons bezoeken tijdens een open dag.

Klik HIER voor een preview van 8 bladzijdes van ons nieuwe magazine!

Sebastiaan trouwambtenaar 2024

Trouwambtenaar

Hans website 2024

Trouwfotograaf

Skyfly 2024

DJ

Trouwlocatie leveranciers

Bij Herberg de Lingehoeve mogen jullie je eigen trouwleveranciers kiezen, het is niet verplicht om deze via ons te boeken. Hieronder hebben wij een aantal leveranciers genoemd waar wij graag mee samenwerken. Deze professionals zijn stuk voor stuk hele vriendelijke en enthousiaste ondernemers die ervaring hebben op onze locatie. Deze leveranciers zijn veelal ook aanwezig op onze open dagen, een leuk moment om ze te ontmoeten!

banketaria 2024

Banket bakker

etiennehessels 2024

Trouwfotograaf

Enjoy Cakes 2024

Banket bakker

Uilen die ringen aanvliegen

Porsche speedster 356 - we love oldtimers

Trouwvervoer

Claire Nijenhuis

Trouwambtenaar

Claire Nijenhuis

Linda Franssen

Trouwambtenaar

Hervormde kerk Oosterwijk 2024

Kerkelijke ceremonie